Steg för steg

Sweden Photographica Auction

 

Hur vi arbetar

Vi säljer begagnad fotoutrustning på uppdrag. Vi undviker att ta in defekta saker, föremål i bruksskick skall fungera. Samlarföremål beskrivs utförligt men genomgår inte full funktionskontroll. Klassificering av föremål görs i förhållande till Nyskick och Ålder.

Hur kommer jag igång?

Vill du sälja din kamera/kamerautrustning?

1. Samla ihop det du vill sälja.

Glöm inte att skicka med de viktigaste tillbehören; instruktionsbok, garantibevis, originalförpackning och objektivlock. Ju mer du har, desto mer kan det öka värdet på en vara.

2. Kolla märket/tillverkare, modell, serienummer (om det finns) och beskriv i vilket skick objektet är i. Ju ärligare och och mer detaljerad du kan vara, desto bättre görs prisbedömningen.

3. Kontakta oss via mail på info@photographica-auction.com med en beskrivning med hjälp av ovanstående information.

4. När vi har tagit emot ditt mail så kontaktar vi dig för att meddela dig om vi har möjlighet att ta emot det du vill sälja. Om vi kan ta emot ditt objekt, finns det två sätt att fortsätta:

a) antingen säljer vi varan åt dig och tar vi ut en provisionsavgift för försäljningen.

Du kan då  se exakt hur mycket provisionen ligger på i vår provisionstabell

b) du kan sälja din vara direkt till oss för 50% av marknadsvärdet eller förhandlat pris om det är något utöver det vanliga.

Väljer du alternativ b,  kan du skicka varan direkt efter godkännande från oss så får du din betalning efter mottagande av din vara. Skulle det vara något fel på din vara, eller om den inte motsvarar skicket som kommunicerats, kommer vi att skicka tillbaka den till dig fraktfritt alternativt erbjuda en lägre summa.

5. När vi godkänner uppdraget (alternativ 4a), skickar vi dig ett kontrakt och även en bilaga Allmänna Villkor: Försäljning. Läs igenom denna så att du vet vad som gäller.

För att kunna göra ett kontrakt, så behöver vi följande information från dig:

Namn

Adress

Postnummer och Ort

Telefonnummer

Mailadress

OCH en kopia på ditt id-kort/körkort/pass

6. Nu kan du skicka din vara till oss.

Glöm inte att spara kvittot för frakten! Säljs din vara för mer än 5.000 SEK så får du tillbaka fraktkostnaden mot inskickat kvitto.

Varor som beräknas gå för 2.500 SEK och uppåt hämtas upp gratis i Storstockholm.

7. Vi bekräftar när vi har mottagit varan och skickar dig då påskrivet kontrakt tillbaka. Här kan vi eventuellt justera priset något i kontraktet, så vikten av att ge så mycket information som möjligt om varan är mycket viktigt redan i beskrivningen.

8. När du har skrivit på ditt kontrakt så börjar försäljningen och Sweden Photographica Auction fotograferar, lägger ut och utnyttjar vårt nätverk för att kunna få så bra pris som möjligt.

9. Är du nyfiken på fler detaljer kring försäljningen, frakt eller eventuell utebliven försäljning? All information finns i avsnittet Allmänna Villkor: Försäljning